lun. mai 16th, 2022

Într-un interviu acordat BBC, Volodimir Zelenski a vorbit despre țările din Uniunea Europeană care se opun sancțiunilor mai dure împotriva Rusiei, dar și despre dezastrul din Mariupol, asediat de forțele ruse de mai multe săptămâni. De asemenea, președintele ucrainean i-a acuzat pe Vladimir Putin și pe soldații săi că sunt criminali de război.

Volodimir Zelenski acuză Germania și Ungaria

Volodimir Zelenski a făcut referire la Germania și Ungaria, acuzându-le că blochează eforturile Uniunii Europene pentru interzicerea importurilor de energie din Rusia, din care Moscova va câștiga până la 326 de miliarde de dolari în acest an.

A existat o frustrare tot mai mare în rândul conducerii Ucrainei față de Berlin, care a susținut unele sancțiuni împotriva Rusiei, dar nu pe cele mai dure privind vânzările de petrol. Președintele  Volodimir Zelenski a acuzat țările europene care continuă să cumpere petrol rusesc că „își câștigă banii din sângele altora”.

„Unii dintre prietenii și partenerii noștri înțeleg că acum este un alt moment, că nu mai este o problemă de afaceri și bani. Că este o problemă de supraviețuire”, a spus Volodimir Zelensi pentru BBC.

„Nimeni nu știe câți au fost uciși”

Liderul de la Kiev a cerut, din nou, ca Occidentul să furnizeze mai multe arme Ucrainei, spunând că armata sa nu primește provizii suficient de repede pentru a evita asaltul Rusiei.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.