mar. mai 17th, 2022

FBI acuză hackerii nord-coreeni că au furat sute de milioane de dolari în criptomonede, după o reclamație depusă în luna martie. Acest incident face parte dintr-un lung șir de furturi cibernetice care ar avea legătură cu guvernul Coreei de Nord. Aproximativ 1,75 miliarde de dolari au fost furați în ultimii ani prin atacuri cibernetice.

Ce a descoperit FBI

Potrivit unui raport militar al SUA din 2020, unitatea de război cibernetic din Coreea de Nord, „Office 121”, are 6.000 de membri care operează și din străinătate, inclusiv din Belarus, China, India, din Malaezia sau Rusia.

Acum, FBI a acuzat hackeri asociați cu guvernul nord-coreean pentru că au furat luna trecută peste 600 de milioane de dolari în criptomonede de la o companie de jocuri video, cel mai recent dintr-un șir de furturi cibernetice care au legătură cu Phenianul.

„Prin ancheta noastră am putut să confirmăm că Lazarus Group și APT38, actori cibernetici asociați cu RPDC (Republica Populară Democrată Coreea), sunt responsabili pentru furtul a 620 de milioane de dolari în Ethereum raportat pe 29 martie”, a precizat FBI într-un comunicat, preluat de CNN.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.