mar. mai 17th, 2022

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale cu patru procente peste contracandidata sa din următorul tur, Marine Le Pen. Dar, ce arată sondajele de opinie, cu doar 9 zile înaintea alegerilor care vor decide cine va conduce cea de-a doua economie a Uniunii Europene în următorii cinci ani?

Cine este favorit în turul doi al alegerilor

Sondajul realizat în perioada 13-14 aprilie, pe un eșantion de 1.502 de persoane înscrise pe listele electorale, dintr-un eșantion reprezentativ de 1.567 de francezi cu vârsta de 18 ani și peste, arată că președintele de centru Emmanuel Macron are un avantaj în fața rivalei de extremă dreapta Marine Le Pen. În urmă cu cinci ani, acesta a câștigat cu 66,1% din voturi, față de 33,9% cât a avut Marin Le Pen.

Președintele în funcție Emmanuel Macron ar urma să câștige în turul doi al alegerilor prezidențiale împotriva lui Marine Le Pen, cu un scor de 54% la 46% pentru candidata extremei dreapta, potrivit unui sondaj realizat de institutul BVS și publicat vineri, 15 aprilie. Emmanuel Macron câștigă, astfel, un punct față de sondajul realizat de același institut cu o săptămână înaintea primului tur de scrutin, notează Le Figaro.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.