mar. mai 17th, 2022

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a răspuns la declarația președintelui ucrainean Volodimir Zelenski conform căreia România și Polonia ar putea fi atacate de Rusia, dacă Vladimir Putin va câștiga războiul pe care l-a declanșat în Ucraina. Oficialul a dezvăluit dacă este luat în calcul acest scenariu.

Volodimir Zelenski, avertisment pentru România și Polonia

Președintele Ucrainei a cerut, miercuri, la mai bine de o lună și jumătate de la începutul războiului în Ucraina, ca țările occidentale să-i trimită armatei sale ajutoare militare. Volodimir Zelenski a precizat că în cazul în care Rusia va învinge, Kremlinul va ataca ulterior Polonia, Republica Moldova, România și țările baltice.

„Rusia încă are capacitate să atace – și nu doar Ucraina – Polonia, Moldova, România și statele baltice vor deveni următoarele ținte, dacă libertatea Ucrainei cade. Imaginile de la Bucha și Mariupol au demonstrat intențiile reale ale rușilor în fața întregii lumi. Ei nu pot fi opriți decât de forța armelor. Trebuie să se întâmple acum. (…)

Libertatea trebuie să fie înarmată mai bine decât tirania. Țările occidentale au toate motivele să ne ajute. Victoria finală împotriva tiraniei și numărul de oameni salvați depinde de ei. Înarmați Ucraina acum pentru a apăra libertatea”, a spus Volodimir Zelenski.

Președintele ucrainean a mai spus că rușii se așteptau să învingă în cinci zile și că n-au avut nici cea mai vagă idee cu ce urmau să se confrunte. Zelenski a precizat că Moscova nu a știut cât de mult își prețuiesc libertatea locuitorii Ucrainei. Liderul de la Kiev a adăugat că armata lui a distrus mai mult armament și echipament rusesc decât au unele armate europene, dar că nu este suficient.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.