mar. mai 17th, 2022

Secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, a confirmat la CNN că a avut loc o explozie pe crucișătorul rus „Moscova”(Moskva)

Declarația sa vine după ce armata ucraineană a transmis că a lovit nava „Moscova” cu rachete iar Ministerul rus al Apărării a susținut că pe vasul militar a izbucnit un incendiu ce a detonat muniția și ale cărui cauze nu au fost precizate.

Kirby (foto) a spus că Statele Unite nu pot evalua în acest moment dacă nava a fost lovită de o rachetă.

„Estimăm că s-a produs cel puțin o explozie pe acest crucișător – una destul de mare, care a provocat navei daune importante”, a arătat el.

Joi după-amiază, Rusia a comunicat că nava sa de război rămâne pe linia de plutire, în timp ce oficialii ucraineni au susținut că Moskva a început să se scufunde, în urma avariilor provocate de explozii.

Estimăm că vasul rusesc este capabil să se deplaseze și asta face. Credem că se deplasează către est și, probabil, va fi adus la Sevastopol pentru reparații, dar nu știm ce anume i-a provocat avariile„, a detaliat Kirby la CNN.

El a mai precizat a spus că Moskva se afla împreună cu alte câteva nave rusești la aproximativ 100 de kilometri sud de Odesa în momentul incidentului.

„Explozia a fost suficient de mare și am detectat indicii că alte vase din apropiere au încercat să-i vină în ajutor. În cele din urmă, se pare că nu a fost nevoie de asta. Așa că (Moskva/Moscova) își croiește singură drum prin Marea Neagră și vom continua să încercăm să monitorizăm acest lucru cât de bine putem”, a concluzionat John Kirby.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, Moskva (foto următoare) este un crucișător lansator de rachete care a fost construit și dat în funcțiune în 1982.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.