lun. mai 16th, 2022

Ancheta legată de moartea lui Diego Armando Maradona a ajuns la final după aproape un an și jumătate. Procurorii sunt gata să-i acuze pe medicii care s-au ocupat de fostul star argentinian de omucidere. Ei spun că și-au lăsat pacientul „în voia sorții” și susțin că decizia ca acesta să fie internat la domiciliu a fost „scandaloasă”.

Procuratura vrea să-i acuze de omucidere pe medicii care s-au ocupat de Maradona

Diego Armando Maradona a murit pe 25 noiembrie 2020, iar ancheta a ajuns la final. Procuratura a analizat foarte multe probe și a strâns multe declarații. Concluzia? Medicii care s-au ocupat de „El Pibe D’Oro” sunt vinovați de „omucidere din neglijență”, transmite agenția AFP.

Este vorba de opt cadre medicale despre care anchetatorii susțin să și-au lăsat pacientul în „voia sorții”. A fost analizat și momentul în care Maradona a plecat acasă după operația la cap și se spune că a fost o spitalizare la domiciliu „scandaloasă” cu „o serie de improvizaţii, erori de management şi omisiuni”.

Neurochirurgul şi medicul de familie Leopoldo Luque, psihiatrul Agustina Cosachov, psihologul Carlos Díaz, coordonatorul medical Nancy Forlini, coordonatorul de asistenţă medicală Mariano Perroni, asistenţii medicali Ricardo Almirón şi Dahiana Madrid, precum şi medicul Pedro Pablo Di Spagna sunt acuzaţi de „omor simplu cu posibilă intenţie”.

În cazul în care un judecător îi găsește vinovați, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 8 la 25 de ani.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.