mar. mai 17th, 2022

Marcel Ciolacu și Florin Cîțu au în propunerea de calendar pentru vizita la Kiev o întâlnire cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, precizează liderul PSD. 

Pe agenda discuțiilor va figura și problema minorității românești din Ucraina, mai spune şeful social-democraţilor.

„Mergem la la Kiev. Nu știu dacă exact în ziua de 27, dar, categoric, se va merge la la Kiev și este stabilit în acest moment și traseul și mare parte dintre întâlniri. 

Am fost invitat atât eu, cât și președintele Senatului. Cel puțin diplomatic, este corect să ai o abordare comună și o să mergem împreună”, a spus Marcel Ciolacu, potrivit dcnews.ro.

Întrebat dacă este probabilă o întâlnire cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, Ciolacu a răspuns: „Este în propunerea de calendar și credem că se va concretiza și această această întâlnire, mai ales după speech-ul ținut în Parlamentul României. Chiar o să avem și deplasări în zone de conflict și în zonele cele mai afectate”.

Președintele Camerei Deputaților afirmă că unul dintre subiectele discutate va fi legat de minoritatea românească din Ucraina.

„Este trecută pe agenda de lucru și e normal. Minoritatea românească, totuși, este implicată în acest război alături de cealaltă populația Ucrainei și de toate minoritățile. E normal… Ați văzut și de la discursul din Parlament și la mine, și la Președintele Zelenski o nouă abordare în ceea ce privește minoritățile”, conchide Ciolacu.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.