mar. mai 17th, 2022

Război în Ucraina, ziua 49. Președintele rus Vladimir Putin a declarat marți că discuțiile de pace cu Ucraina sunt ”în impas” și că ”nu va opri operațiunile militare” până când Moscova nu va ieși învingătoare. Totodată, liderul rus a catalogat rapoartele despre atrocitățile din orașul ucrainean Bucha drept ”false”

Cele mai importante evenimente din ultimele 24 de ore

Putin numește războiul din Ucraina ”nobil” și ”inevitabil”.
Oficialii români sunt îngrijorați de mutarea războiului în sudul Ucrainei, având în vedere că armata rusă se apropie la mai puțin de 50 de kilometri de zona noastră de coastă
Volodimir Zelenski: ”Rusia trebuie împiedicată să folosească arme chimice”
Primar ucrainean: 403 cadavre descoperite în Bucha după retragerea rușilor
Lukașenko susține că masacrul din Bucha este ”o operațiune psihologică specială a britanicilor”
Vladimir Putin afirmă că negocierile cu Ucraina sunt „în impas”, în timp ce Kievul anunţă că discuţiile continuă
Rusia își întărește prezența militară în estul Ucrainei, prevestind un nou capitol sângeros al conflictului. SUA, Marea Britanie și Australia au declarat că investighează un raport neconfirmat conform căruia Rusia a folosit un agent chimic, după ce mai mulți oameni din Mariupol au prezentat simptome de otrăvire.

Vladimir Putin a insistat marți că Rusia va avea succes în Ucraina și că discuțiile de pace au ajuns într-o „fundătură”, precizând că nu are intenția de a pune capăt campaniei militare care a transformat orașele în ruine, a forțat milioane de oameni să-și părăsească casele și a generat relatări tulburătoare despre atrocitățile comise de soldații ruși.

Dar obiectivele ”operațiunii”, a spus el, s-au concentrat pe regiunea Donbas din estul Ucrainei, unde separatiștii pro-ruși luptă din 2014. A fost prima dată când Putin a vorbit despre un obiectiv mai limitat al războiului, concentrându-se pe controlul Donbasului, mai degrabă decât asupra întregii Ucraine.

Putin a vorbit într-o conferință de presă alături de președintele Belarusului într-un port spațial din estul Rusiei, un eveniment al cărui scop pare consolidarea imaginii liderului rus la nivel național. Aparițiile sale publice din ultimele săptămâni s-au limitat la scurte clipuri de la întâlnirile cu oficiali guvernamentali, în special de la videoconferințe.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.