joi. apr. 18th, 2024

Poliția și agenții federali îl caută pe bărbatul care a declanșat bombe fumigene și a împușcat alți pasageri la bordul unui vagon de metrou din New York, rănind peste 20 de persoane înainte de a fugi de la locul faptei. Autorul sângerosului atac a fost identificat. Este vorba de un afro-american în vârstă de 62 de ani. Deocamdată nu se poate vorbi despre un act de terorism.

Focuri de armă la metroul din New York

Atacul a izbucnit în timpul aglomerației de marți dimineața, în timp ce metroul, cu destinația Manhattan, intra într-o stație subterană din cartierul Sunset Park din Brooklyn, transmite Reuters.

Poliția a declarat că 10 persoane au fost lovite direct de focuri de armă, cinci dintre ele fiind spitalizate în stare critică, dar stabilă, în timp ce alte 13 persoane au suferit insuficiență respiratorie sau au fost rănite în aglomerația de călători frenetici care fugeau din vagonul de metrou plin de fum. Unii pasageri răniți s-au prăbușit în timp ce fugeau pe peronul stației 36th Street.

Vânătoarea de oameni s-a concentrat inițial în jurul unei dube U-Haul găsită câteva ore mai târziu parcată pe o stradă din Brooklyn și pe o „persoană de interes” identificată de poliție ca fiind Frank James, despre care se crede că ar fi închiriat vehiculul în Philadelphia.

Poliția a declarat că a recuperat cheia de la dubă la locul crimei și că James avea adrese în Philadelphia și Wisconsin.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *