lun. mai 16th, 2022

Președintele Klaus Iohannis a vizitat, miercuri, Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, însoțit de premierul Nicolae Ciucă şi primul-ministru belgian, Alexander De Croo. Şeful statului i-a mulţumit premierului Belgiei, de față la Baza Aeriană, pentru contribuţia la apărare a militarilor belgieni care se află pe teritoriul României.

Șeful statului spune că NATO va răspunde la orice provocare sau amenințare

Klaus Iohannis a vorbit în cursul vizitei, despre consolidarea structurilor de apărare al NATO în special pe Flancul Estic și la Marea Neagră.

„După cum am decis la recentul summit de la Bruxelles, vom accelera transformarea Alianței pentru a consolida postura de descurajare și apărare a NATO pe termen lung, în special pe Flancul Estic și la Marea Neagră. Acționăm pentru operaționalizarea cât mai rapidă a celor patru noi grupuri de luptă, dintre care unul va fi în România. Acesta va contribui, alături de celelalte structuri aliate, la întărirea securității pe întregul Flanc Estic în mod coerent și unitar, fiind un prim pas spre echilibrarea prezenței aliate pe flanc”, a spus Iohannis.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.