lun. mai 16th, 2022

Anchetatorii au anunțat, miercuri, ce au descoperit în drona de producție sovietică care a survolat România și Ungaria înainte de a se prăbuși în capitala Croației, la data de 10 martie, la două săptămâni de când armata rusă a invadat Ucraina.

Ce au descoperit anchetatorii în drona ce a zburat deasupra României

Comisia de anchetă a transmis că drona transporta o bombă de aviație. Potrivit oficialilor Parchetului din Zagreb, aceasta nu conținea explozivi, ci o substanță care nu a putut fi identificată. Cea originală ar fi trebuit să conțină între 40 şi 46 de kilograme de trinitrotoluen (TNT).

La rândul lui, maiorul Mile Tomic din Comandamentul forțelor armate a declarat că în locul în care s-a prăbușit drona au fost găsite resturi dintr-o bombă de aviaţie OFAB 100-120, precum și dintr-o rachetă AVU-ET 350F, ataşată de partea frontală a dispozitivului exploziv.

Conform anchetatorilor din Croația, în momentul prăbușirii s-a produs o explozie. Bomba de aviație conținea o substanță cu energie înaltă, dar neconvențională, ce s-a descompus în totalitate în timpul deflagrației. Astfel, identificarea sa a fost împiedicată.

Care a fost cauza prăbușirii dronei în Zagreb
După ce fragmentele metalice ale dronei au fost analizate în detaliu, a rezultat faptul că prăbușirea a avut loc în capitala Croației din cauza unei defecțiuni a parașutei. Au fost avariate 96 de mașini, iar pagubele au fost estimate la 600.000 de kune, adică aproximativ 79.000 de euro.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.