mar. mai 17th, 2022

Firma controlată de Corin Boian, unul din afaceriștii care i-au dat mită Elenei Udrea în dosarul Gala Bute, a înregistrat profituri record în perioada în care fostul ministru a fost cercetat și condamnat la închisoare.

Elena Udrea este în Bulgaria, acolo unde se află în detenție, în așteptarea verdictului Curții de Apel din Sofia, ce va fi dat pe 14 aprilie, în cazul punerii în executare a mandatului european de arestare care s-a emis pe numele ei. Înalta Curte de Casație și Justiție a respins joia trecută contestația depusă de Elena Udrea în dosarul Gala Bute, un dosar în care apare și firma SC Kranz Eurocenter SRL, deținută de afaceristul Corin Boian, unul din denunțătorii lui Udrea.

Firma din dosarul Gala Bute a primit un contract de la ministerul condus de Elena Udrea
În urma sentinței definitive, Elena Udrea trebuie să plătească, cu titlu de despăgubiri civile aproximativ 3 milioane de euro către Autoritatea Națională pentru Turism. Mai mult, Udrea trebuie să achite 600.000 euro către martorul Corin Boian și 300.000 euro către martorul Adrian Gărdean.

Gărdean și Boian dețin firme care au primit contracte finanțate de către Ministerul Turismului, în perioada în care Udrea se afla la conducerea instituței. În 2015, Gărdean dezvăluia procurorilor: ”Boian Corin a venit la biroul meu din Băneasa, având cu el o geantă neagră de mână, cam de dimensiunea unei unităţi centrale de calculator în care avea o sumă de bani, spunându-mi că sunt 600.000 euro.”

Adrian Gărdean a mai mărturisit: ”În aceeaşi geantă am pus şi eu 300.000 euro. Din câte îmi amintesc, toţi banii pe care i-am pus eu erau în bancnote mari, de 500 de euro. De la biroul meu, am mers împreună cu Boian Corin, cu maşina acestuia, la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului din apropierea Casei Poporului”.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.