mar. mai 17th, 2022

Război în Ucraina, ziua 48. Perspective sumbre: lupte îndelungate și sângeroase în următoarele săptămâni. Serghei Lavrov, Jake Sullivan, cancelarul Austriei și experții militari prevăd un măcel

Şase civili ucişi prin împuşcare, găsiţi în subsolul unei case la periferia Kievului

Șase cadavre au fost descoperite într-un subsol, la periferia Kievului. Vă readucem aminte că de aici s-a retras la sfârşitul lui martie armata rusă.

Informația a fost confirmată chiar de Parchetul General ucrainean.

”Corpurile unui număr de şase civili care prezentau urme de răni împuşcate au fost descoperite în subsolul unei case”, a transmis într-o postare pe Telegram parchetul.

Instituția a publicat și o imagine cu aceste cadavre şi anunţat că a deschis o anchetă.

Nokia și-a suspendat în mod oficial activitatea în Rusia
Nokia şi-a anunţat oficial ieşirea de pe piaţa rusă. Totul se întâmplă în urma războiului din Ucraina. Compania a subliniat că prioritatea sa principală continuă să fie siguranţa şi bunăstarea angajaţilor săi.

”A fost clar pentru Nokia încă din primele zile ale invaziei Ucrainei că nu ar fi posibilă continuarea prezenţei noastre în Rusia”, a transmis compania finlandeză.

”Din motive umanitare, guvernele occidentale şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la riscul ca infrastructura critică a reţelelor de telecomunicaţii din Rusia să se defecteze”, se mai arată în comunicatul de presă.

”Ei au subliniat, de asemenea, importanţa asigurării fluxului continuu de informaţii şi a accesului la internet, care oferă perspective externe poporului rus”, au continuat finlandezii să-și explice mișcarea.

Nokia a mai comunicat că nu se aşteaptă ca această decizie să aibă un impact asupra perspectivelor sale financiare şi că Rusia a reprezentat mai puţin de 2% din vânzările sale nete în 2021.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.