lun. mai 16th, 2022

Ucraina schimbă strategia și pune condiții pentru viitoarea întâlnire cu Vladimir Putin

Discuțiile dintre Volodimir Zelenski și președintele rus ar putea avea loc numai după o bătălie majoră, anticipată pentru regiunea Donbas, din estul țării. Asta a declarat consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoliak. 

Ucraina este pregătită pentru mari bătălii și trebuie să le câștige, în special în Donbas. Și după aceea va obține o poziție de negociere mai puternică din care poate să dicteze și anumite condiții. 

Ulterior, președinții se pot întâlni. Asta poate dura două sau trei săptămâni, a mai spus Podoliak presei internaționale. 

Așadar, oficialii ucraineni anticipează o ofensivă majoră în Donbas din partea Rusiei care a anunțat deja o schimbare a strategiei militare concentrându-se pe estul țării.

Procurorul general al Ucrainei a declarat că autoritățile investighează 5.600 de presupuse crime de război comise de armata lui Putin de la începutul invaziei. 

„Ceea ce vedem în toate regiunile Ucrainei sunt crime de război, crime împotriva umanității și facem totul pentru a remedia situația”, spune el.

Totodată, acesta declară că a identificat peste 500 de suspecți, inclusiv oficiali militari și guvernamentali de top din Rusia, relatează jurnaliștii BBC. 

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.