mar. mai 17th, 2022

Producătorul german de tehnică militară Rheinmetall se pregătește să furnizeze Ucrainei 50 de tancuri de luptă Leopard 1.

BBC, care citează publicația germană Handelsblatt, precizează că este vorba de tancuri „la mâna a doua”, returnate companiei de statele proprietare, în cadrul procesului de modernizare a echipamentelor de luptă.

Directorul executiv al Rheinmetall, Armin Papperger, a precizat că primele tancuri ar putea fi livrate în șase săptămâni, urmând ca altele să fie trimise în următoarele trei luni printr-o subsidiară – Rheinmetall Italia – dacă planul este aprobat de guvernul german.

Potrivit directorului Rheinmetal, militarii ucraineni ar putea fi antrenați să folosească tancurile germane în doar câteva zile, dacă au pregătire anterioară.

Germania a trimis Ucrainei arme după invazia Rusiei

Leopard 1, care a intrat pentru prima dată în serviciu în 1965, este predecesorul modelului Leopard 2, mai modern, aflat în prezent în dotarea forțelor armate ale Germaniei.

După invazia rusă declanșată pe 24 februarie în Ucraina, Germania a revenit asupra poziției anterioare – de a nu furniza Kievului armament letal – și a precizat că va ajuta țara cu tehnică militară defensivă.

Astfel, guvernul de la Berlin a aprobat în martie trimiterea în Ucraina a 2.700 de rachete de apărare anti-aeriană de tip „Strela”, de fabricație sovietică, provenind din dotarea armatei din fosta RDG.

De asemenea, Berlinul ar fi livrat 1.000 de arme anti-tanc și 500 de rachete sol-aer de tip „Stinger” aflate în dotarea Bundeswehr-ului (armata germană).

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.