lun. mai 16th, 2022

Croația expulzează 18 diplomați și 6 angajați ai Ambasadei Rusiei

Ministerul de Externe al Corației l-a convocat pe ambasadorul Federației Ruse pentru a-i pune în vedere s-a luat decizia ca 24 deangajați ai ambasadei  Rusiei din Zagreb vor fi expulzați din cauza invaziei din Ucraina.

„Luni, Ministerul de Externe și Afaceri Europene l-a convocat pe ambasadorul Rusiei pentru a i se comunica puternica noastră condamnare a agresiunii brutale a Moscovei contra Ucrainei și a numeroaselor crime de război comise de trupele rusești”, se arată într-o declarație a instituției. 

Ambasadorului rus i s-a prezentat o notă prin care era informat că, în conformitate cu Convenția de la Viena privitoare la Relațiile Diplomatice, Croația a decis reducerea numărului de persoane, cu rol diplomatic sau administrativ, din Ambasada Rusiei la Zagreb la nivelul personalului Ambasadei Croației la Moscova.

Prin nota respectivă s-a cerut ca 18 diplomați și șase membri ai personalului administrativ trebuie să plece din Croația.

Mariupolul ar putea fi atacat cu arme chimice. Informația, confirmată de rebelii din Donbas
Militanții pro-ruși din Donbas au confirmat public intenția Rusiei de a ataca cu arme chimice orașul Mariupol, în care continuă să reziste câteva formațiunu militare ucrainene.

Declarația a fost făcută de Eduar Basurin, din „Miliția Poporului” a autoproclamatei Republici Populare Donețk, potrivit Unian.

Rusia ar putea lansa atacul cu arme chimice asupra combinatului Azovstal, pentru a-l putea cuceri de la cei pe care Kremlinul îi consideră „fasciști”, și care s-ar ascunde acolo.

Un asalt asupra combinatului, care are multe etaje subterane, ar fi inutil, potrivit sursei citate, astfel că acolo superioritatea numerică nu contează prea mult. În aceste condiții, concentrarea invadatorilor va fi pe ocuparea tuturor căilor de acces în combinat.

„În principiu, este posibil să faci asta. Și, până la urmă, mă gândesc că va fi rorlul trupelor de război chimic, care va găsi metoda prin care să scoată din galerii aceste cârtițe”, a spus Basurin.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.