lun. mai 16th, 2022

Luni seara, Coaliția a adoptat pachetul ”Sprijin pentru România”. Sunt prevăzute mai multe măsuri importante: vouchere pentru cetățeni, salarii mai mari în agricultură și valori crescute pentru tichetele de masă.

Nicolae Ciucă: ”E un pachet de soluții pentru cetățeni și economie”
Nicolae Ciucă, premierul României, a subliniat faptul că ”Sprijin pentru România” este un pachet de soluții pentru cetățeni și economie. Acesta se bazează pe 3 mari obiective: susținerea economiei, coeziunea socială și solidaritate între generații.

”E un pachet de soluții pentru cetățeni și economie. Programul de guvernare are în centrul său cetățeanul. Coaliția de guvernare, prin guvernul său, are datoria să vină cu soluții, mai ales într-o perioadă atât de dificilă.

Pachetul are valoarea de 17,3 miliarde lei. 52% vine din fonduri UE, restul de la bugetul de stat.

Pachetul are 3 obiective principale: susținerea economiei, coeziunea socială și solidaritate între generații.

Beneficiarii măsurilor sunt IMM-urile, marii investitori, transportatorii și sectorul investițiilor publice”, a declarat șeful Executivului.

Marcel Ciolacu, după adoptarea pachetului ”Sprijin pentru România”: ”Mai mult de jumătate din populație va beneficia de sprijin în fața scumpirilor”

După adoptarea pachetului ”Sprijin pentru România”, premierul Nicolae Ciucă, vicepremierul UDMR Kelemen Hunor și liderul PSD, Marcel Ciolacu, au susținut o conferință de presă în care au prezentat măsurile luate.

Președintele social-democraților a garantat că peste jumătate dintre români vor beneficia de sprijin în lupta cu scumpirile.

”Am venit azi să prezentăm planul de coaliție pentru România. Am făcut acest plan pentru români și firmele românești. 

Trebuie să oferim un ajutor real, speranțe și oportunități cetățenilor noștri. Jumătățile de măsură nu sunt suficiente. PSD a intrat la guvernare pentru a sprijini populația. Nu mai avem timp pentru o politică sterilă.

Am stabilit ce are de făcut fiecare ministru pentru ca acest plan să fie adoptat cât mai repede. A venit momentul ca noi, politicienii, să livrăm.

Este o sumă dublă față de suma alocată pentru sprijinirea populației în timpul pandemiei. 

Acest plan se concentrează pe combaterea creșterii prețurilor, pe susținerea fermierilor. Susținerea firmelor românești a fost prioritară. 

Mai mult de jumătate din populația României va beneficia de un sprijin în fața scumpirilor. 

Îmi pare bine că am luat decizia, alături de colegii mei, să formăm această coaliție”, a spus Ciolacu.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.