lun. mai 16th, 2022

Noul șef al forțelor armate ruse care invadează Ucraina pare să prefere atacurile cu un anumit tip de armament. Supranumit “Măcelarul din Siria”, generalul Dvornikov e un veteran al războiului din Cecenia.

Generalul rus desemnat de Vladimir Putin să conducă eforturile de repornire a invaziei Ucrainei a jucat un rol proeminent în războiul din Siria, unde forțele aflate sub comanda sa au fost responsabile de abuzuri pe scară largă împotriva populației civile și au fost acuzate frecvent de comiterea de crime împotriva umanității.

“Măcelarul din Siria”, veteran al războiului din Cecenia

Generalul Aleksandr Dvornikov, în vârstă de 60 de ani, a fost descris ca un general de „școală veche” și un „naționalist” instruit în doctrinele militare sovietice care consideră distrugerea țintelor civile ca un mijloc de a câștiga teren pe câmpul de luptă.

Ofițer militar de carieră, a urcat constant în grad după ce a devenit comandant de pluton în 1982. A luptat în timpul celui de-al doilea război din Cecenia și a ocupat mai multe poziții de vârf înainte de a fi pus la conducerea trupelor ruse din Siria.

Dvornikov a fost trimis de Putin în septembrie 2015 într-o misiune urgentă de a stabiliza poziția forțelor regimului sirian, despre care Teheranul și Moscova credeau că sunt pe punctul de a cădea în fața opoziției.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.