mar. mai 17th, 2022

Războiul din Ucraina a intrat în cea de-a șasea săptămână și capătă o nouă dimensiune, cu tot mai multe dovezi de atrocități comise de trupele rusești în ceea ce privește drepturile omului, în timp ce se retrag din regiunea Kiev și din alte părți din nord.

Rusia confirmă un schimb de prizonieri cu Ucraina

Comisarul rus pentru drepturile omului, Tatiana Moskalkova, a confirmat că Rusia și Ucraina au efectuat sâmbătă un schimb de prizonieri.

Moskalkova a declarat că printre cei care au fost schimbați în Rusia se numără patru angajați ai corporației de stat pentru energie atomică Rosatom și soldați. “Dis-de-dimineață au aterizat pe teritoriul rusesc”, a declarat Moskalkova într-o postare online, potrivit Al Jazeera.10-04-2022 11:35

O campanie internațională de strângere de fonduri a generat contribuții în valoare de 10,1 miliarde de euro pentru a sprijini Ucraina și în special refugiații, a anunțat, la Varșovia, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Evenimentul, intitulat “Stand Up for Ukraine”, a strâns 9,1 miliarde de euro, în timp ce Comisia și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare BERD adaugă încă un miliard de euro, pentru un total de 10,1 miliarde de euro, potrivit Euronews.

NATO planifică să desfășoare o prezență militară permanentă la granița sa

Într-un interviu acordat publicației The Sunday Telegraph, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, afirmă că alianța se află ”în mijlocul unei transformări foarte fundamentale” care va reflecta “consecințele pe termen lung” ale războiului lui Vladimir Putin în Ucraina.

Stoltenberg spune că NATO plănuiește o prezență militară permanentă la granița sa, în efortul de a lupta împotriva viitoarelor agresiuni rusești, informează BBC.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.