joi. apr. 18th, 2024

Dacă o singură persoană poate fi creditată cu succesele militare surprinzătoare ale Ucrainei de până acum în războiul cu Rusia, apărând capitala Kiev și reușind să țină inamicul departe de orașele cheie, acesta este un general în vârstă de 48 de ani, care s-a născut într-un familie de militari și numit comandant al țării de Volodimir Zelenski, în iulie 2021.

Comandantul care conduce lupta împotriva Rusiei

Washington, Moscova și cea mai mare parte a lumii se așteptau ca Rusia să demoleze armata Ucrainei în câteva zile. Dar nu și Valeri Zaluzhni, comandantul șef al Forțelor Armate ucrainene, cel care a orchestrat și a condus lupta provocând pierderi importante armatei ruse, debusolată și în retragere dezordonată. Zaluzhni și alți comandanți ucraineni s-au pregătit pentru un război total cu Rusia din 2014.

Spre deosebire, de exemplu, de „Stormin” Norman Schwarzkopf, care a condus trupele americane în primul război din Golful Persic, sau de David Petraeus, care a condus războiul din Irak și a fost supranumit „Regele David”, Zaluzhni nu a dorit să iasă în evidență, ci l-a lăsat pe Zelenski să capteze imaginea publicului.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *