lun. mai 16th, 2022

Pentagon: Retragerea Rusiei din Kiev şi Cernigău este finalizată

Oficiali ai Departamentului Apărării al SUA au afirmat că retragerea Rusiei din regiunile Kiev şi Cernigău este finalizată, relatează BBC.

Forţele ruse de lângă Kiev şi Cernigău şi-au încheiat retragerea din zonă pentru a se reîntări şi reechipa în Belarus şi Rusia”, a declarat jurnaliştilor un oficial de la Pentagon.

Nu vedem forţe ruse în sau în jurul Kievului ori în sau în jurului Cernigăului”, a adăugat ulterior purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, spunând că preşedintele rus Vladimir Putin “nu şi-a îndeplinit niciunul dintre obiectivele strategice”. “El a preluat controlul doar în centre cu populaţie redusă… Nu au cucerit Harkovul”.

Ambasadorul Rusiei în SUA susţine că sancţiunile impuse de Statele Unite împotriva băncilor provoacă un rău direct “oamenilor de rând”

Noile sancţiuni impuse de SUA împotriva Rusiei sunt “o lovitură directă asupra populaţiei Rusiei, cetăţenilor de rând”, a afirmat ambasadorul rus din Statele Unite, potrivit CNN.

Atacurile neîncetate ale Administraţiei Biden, sub forma sancţiunilor, demonstrează adevăratele aspiraţii ale Statelor Unite”, a spus ambasadorul rus în SUA, Anatoli Antonov, într-o postare pe canalul de Telegram al Ambasadei Rusiei, conform News.ro.

“Sunt intrigante încercările SUA de a face mai dificil pentru noi să servim datoria publică. Vedem în aceste eforturi o dorinţă de a păta reputaţia Rusiei, care, în pofida barierelor economice ridicate de Washington, continuă să îşi îndeplinească obligaţiile privind datoria cu bună credinţă şi la timp”, a susţinut Antonov.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.