lun. mai 16th, 2022

Volodimir Zelenski a condamnat marți pasivitatea Consiliului de Securitate al ONU față de masacrele rușilor din Ucraina. Liderul de la Kiev consideră că Moscova trebuie trasă la răspundere.

Volodimir Zelenski  a purtat marți un discurs critic în fața Consiliului de Securitate al ONU. Liderul de la Kiev condamnă pasivitatea acestuia față de crimele pe care le-au produs rușii în orașul Bucea, dar și în alte regiuni din Ucraina.

Zelenski: ”Unde este securitatea pe care trebuie să o garanteze Consiliul de Securitate?”

Zelenski consideră că ONU nu asigură pacea, așa cum garantează prin articolele sale. Președintele Ucrainei a spus că Rusia trebuie trasă la răspundere pentru atrocitățile produse la adresa oamenilor din țara sa.

”Unde este securitatea pe care trebuie să o garanteze Consiliul de Securitate? Nu există. Deși există un Consiliu de Securitate. Deci, unde este pacea? Care sunt acele garanții pe care Națiunile Unite trebuie să le garanteze?.

Aș dori să vă reamintesc articolul 1, capitolul 1 al Cartei ONU. Care este scopul organizației noastre? Scopul ei este menținerea păcii. Și acum Carta ONU a fost încălcată literalmente, începând cu articolul 1. Ce rost au toate celelalte articole?”, a spus Zelenski, în timpul discursului său din fața Consiliului de Securitate al ONU, scrie CNN.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.