mar. mai 17th, 2022

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a făcut mai multe declarații, cu puțin timp în urmă, referitoare la modul în care se defășoară negocierile dintre Ucraina și Rusia, dar și care sunt șansele ca acesta să aibă o întâlnire față în față cu Vladimir Putin, așa cum și-a dorit de mult timp. Acesta a condamnat dur crimele de război comise în Bucea, însă Zelenski vede o singură soluție pentru încetarea războiului.

Negocierile cu Rusia, o provocare pentru întreaga lume

Volodimir Zelenski a declarat marți, în cadrul unui interviu pentru presa ucraineană, că nu există foarte multe variante privind încheierea unui acord pentru încetarea războiului. Liderul ucrainean a transmis că negocierile cu Rusia reprezintă o adevărată provocare pentru toată lumea, însă aceasta este singura șansă de a înceta ororile care au loc de 40 de zile încoace.

„Este o provocare comună, pentru noi toți. Apoi, după ce te aduni, și trebuie să o faci, cred că nu avem altă opțiune”, a transmis președintele Ucrainei într-un interviu cu jurnaliştii ucraineni difuzat de televiziunea naţională, potrivit Reuters.

Volodimir Zelenski a transmis, de asemenea, că masacrul de la Bucea este de neiertat, astfel că sute de civili și-au trăit ultimele clipe în chinuri teribile, batjocoriți de soldații ruși, legați cu mâinile la spate și aruncați în gropi comunale.about:blank

Imaginile teribile au făcut înconjurul lumii, iar cei mai puternici lideri au criticat dur crimele de război comandate de Vladimir Putin. Cu toate acestea, președintele rus susține că Moscova ar trebui să-și recuoască crimele, iar negocierile să continue, aceasta fiind singura cale care ar putea duce la încetarea acestui război.

În cadrul interviului de astăzi, Volodimir Zelenski a fost întrebat dacă există în plan purtarea unor negocieri directe între el și Vladimir Putin. Acesta a explicat că este posibil ca acest lucru să nu se întâmple, însă nu a oferit mai multe informații legate de acest subiect.

Zelenski, întâlnire de urgență cu președinta Comisiei Europene

Președintele ucrainean se va întâlni cu Ursula von der Leyen, urmând a discuta despre problemele cu care se confruntă țara lovită din plin de efectele războiului ruso-ucrianean. Volodimir Zelenski are parte de tot sprijnul Comisie Europene, urmând a fi deschisă o anchetă comuncă la nivel internațional, având ca scop cercetarea crimelor de război și pedepsirea responsabililor atrocităților comise în mai multe orașe din Ucraina.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.