lun. mai 16th, 2022

Viktor Orban și-a proclamat victoria după alegerile parlamentare de duminică, după ce partidul său, Fidesz, i-a adus o supermajoritate. Acesta a vorbit, duminică noapte, despre satisfacția pe care o simte după ce a reușit să înfrunte toți adversarii. Astfel, într-un discurs de zece minute, premierul ungar a mulțumit tuturor celor care l-au susținut și au făcut posibilă câștigarea celui de-al patrulea mandat consecutiv, devenind astfel cel mai longeviv premier european.

Viktor Orban, mesaj de proclamare a victoriei
Liderul opoziției, Peter Marki-Zay, cel care era susținut de președintele ucrainean, dar și de mai multe partidide din jurul său, și- a acceptat înfrângerea, însă a adresat câteva cuvinte dure privind lipsa corectitudinii la acest scrutin, solictându-le partidelor aliate să râmână unite în continuare. Deși Viktor Orban a avut emoții privind victoria acestor alegeri, acesta a câștigat detașat, obținând o majoritate de două treimi în Parlament.

În urma numărătorii rezultatelor a peste 95% din voturi, Fidesz și aliatul său creștin-democrat KDNP vor avea 135 de reprezentanți în Parlament, opoziția ocndusă de Peter Marki-Zay 56, iar Patria Noastră, un partid extremist, șapte reprezentanți, potrivit Telex.

„Dragi prieteni, am obţinut o victorie excepţională, o victorie atât de mare, încât probabil se poate vedea de pe Lună şi, în orice caz, cu siguranţă, de la Bruxelles”, a declarat liderul FIDESZ, după câștigarea celui de-al patrulea mandat executiv.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.