mar. mai 17th, 2022

O întâlnire între președintele ucrainean Volodimir Zelenski și omologul său rus, Vladimir Putin, va avea loc, „cu mare probabilitate”, în Turcia, a declarat sâmbătă, 2 aprilie, negociatorul-șef ucrainean, David Arakhamia, în timpul unui teleton la televiziunea națională, relatează agenția Interfax Ukraina.
Citeşte întreaga ştire: Negociator ucrainean: Întâlnirea dintre Putin și Zelenski va avea loc, „cu mare probabilitate”, în Turcia.

Potrivit șefului delegației ucrainene, președintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a sunat vineri pe Putin și Zelenski „și părea să confirme, din partea sa, că aceștia sunt gata să stabilească o întâlnire în viitorul apropiat”. „Nici data, nici locul nu sunt cunoscute, dar credem că cel mai probabil ar putea fi Istanbul sau Ankara”, a afirmat Arakhamia. Negocierile din ultimele zile au fost dificile, scrie Reuters, Kremlinul spunând că unul dintre obiectivele operațiunii militare din Ucraina îl reprezintă restabilirea „statalității” regiunilor Donețk și Luhansk în cadrul granițelor negociate în 2014. Rusia şi Ucraina au purtat, luna trecută, mai multe runde de discuţii în Belarus, dar săptămâna trecută delegaţiile celor două ţări s-au întâlnit la Istanbul, în Turcia. În urma acestei întâlniri, Moscova a anunțat că își va reduce „drastic” operațiunile militare desfășurate în jurul orașelor Kiev și Cernihiv. De altfel, în ultimele zile, trupele ruse au început să se retragă în mod constant din regiunile nordice ale Ucrainei, dar atât oficialii occidentali, cât și cei ucraineni au avertizat că rușii doar se „regrupează” și se „repoziționează” și că vor urma „lupte grele” în regiunile estice ale țării.


sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.