mar. mai 17th, 2022

Război în Ucraina, ziua 40. Trupele ruse s-au retras din mai multe zone ale Ucrainei, în timp ce forţele ucrainene descoperă imagini de coşmar în locurile ocupate de ruşi. Sute de civili au fost executaţi în oraşele din regiunea Kiev. Între timp, Rusia continuă să atace ţinte din Ucraina doar cu rachete lansate din aer sau din Marea Neagră

Cele mai importante evenimente din ultimele 24 de ore:

Mai multe gropi comune descoperite de sateliţii Maxar
Zelensky, mesaj la Premiile Grammy: „Umple tăcerea morţii”
Sute de civili au fost executaţi de soldaţii ruşi în oraşele din regiunea Kiev
Ţinte din Harkov şi Odesa au fost atacate de ruşi cu rachete
Rusia neagă acuzaţiile de genocid
4 aprilie 2022, ora 09:00. Forţele ruse care s-au retras din oraşul Bucha au lăsat în urmă un adevărat masacru, dar grozăviile sunt pe departe de a fi terminate. Imaginile din satelit oferite de compania de supraveghere Maxar înfăţişează mai multe gropi comune.

Imaginile din satelit oferite de compania Maxar înfăţişează mai multe gropi comune, dintre care unele neterminate. Armata rusă nu a anticipat momentul retragerii şi astfel unele morminte comune au rămas neterminate.

Se poate observa în imagine un şanţ lung de 14 metri şi adânc de trei, săpat lângă biserica Biserica Sf. Andrei din Bucha. Plecarea precipitată a forţelor de ocupaţie ruse a făcut ca, din fericire, planul macabru să nu fie dus la bun sfârşit.

Aceasta este una dintre multele gropi săpate de ruşi în zonele în care s-au dat lupte grele. Autorităţile ucrainene preconizează că vor mai fi descoperite multe astfel de morminte, în care civilii şi-au găsit sfârşitul.

Ucraina a condamnat masacrul în timp ce Rusia neagă acuzaţiile, pe care le consideră drept o provocare la adresa integrităţii morale a trupelor sale, cu scopul de a le discredita imaginea în ochii lumii.

4 aprilie 2022, ora 08:10. Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a vorbit, duminică, prin intermediul unei înregistrări video, la cea de-a 64-a ediție a Premiilor Grammy.

„Muzicienii noștri poartă veste antiglonț în loc de smoking”, a spus Volodymyr Zelenski, potrivit BBC News.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.