lun. mai 16th, 2022

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a transmis că Statele Unite ale Americii trebuie să se asigure că Ucraina deține mijloacele necesare pentru a se apăra. De asemenea, el a descris uciderea civilior ucraineni drept ”un pumn în stomac”

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat duminică că Departamentul de Stat va contribui la documentarea oricăror atrocități comise de armata rusă împotriva civililor ucraineni.

”Nu poți să nu vezi aceste imagini ca pe un pumn în stomac. De la începutul agresiunii, am ieșit și am spus că suntem de părere că forțele ruse au comis crime de război și am lucrat pentru a documenta asta, pentru a furniza informațiile pe care le avem organizațiilor relevante care vor pune toate asta împreună. Și trebuie să existe responsabilitate pentru asta”, a spus Blinken.

Luna trecută, Departamentul de Stat al SUA a acuzat oficial forțele ruse de crime de război în Ucraina. Întrebat duminică dacă rușii au comis genocid, Blinken a spus: „vom privi cu atenție și vom documenta tot ceea ce vedem, vom pune totul cap la cap, ne vom asigura că instituțiile și organizațiile relevante care analizează acest lucru, inclusiv Departamentul de Stat, au tot ce le trebuie. Trebuie să evalueze exact ce s-a întâmplat în Ucraina și cine este responsabil.”

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.