sâm. iun. 3rd, 2023

Cadavrele a cel puțin 20 de civili au fost găsite pe stradă în orașul Bucha, la nord-vest de Kiev, după retragerea forțelor ruse din zonă, relatează CNN

Morții, îmbrăcați în haine civile, sunt găsiți în poziții ciudate, unii cu fața în jos, lipiți de trotuar, alții cu fața în sus și cu gura deschisă.

„Trei dintre ei sunt cu biciclete, după ce și-au făcut ultima plimbare, în timp ce alții, cu pielea cerată, au căzut lângă mașini ciuruite de gloanțe”, potrivit jurnaliștilor AFP care au avut acces în oraș după ce acesta a fost izolat de aproape o lună.

Un cadavru poate fi văzut cu mâinile legate la spate cu o pânză albă.

Primarul din Bucha, Anatoliy Fedoruk, a declarat că civilii morți au fost supuși unui tratament inuman din partea forțelor ruse.

„Cadavrele persoanelor executate încă se află pe strada Yabluska din București. Mâinile lor sunt legate la spate cu cârpe albe și au fost împușcați în ceafă. Așa că vă puteți imagina ce fel de nelegiuiri au săvârșit aici”, a declarat Fedoruk sâmbătă pentru Reuters.

Consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak a declarat că „acești oameni nu erau în armată. Ei nu aveau arme. Ei nu reprezentau nicio amenințare. Câte astfel de cazuri se mai întâmplă chiar acum în teritoriile ocupate?”.

CNN nu a reușit să confirme în mod independent detaliile din jurul morții bărbaților, notează Mediafax.

Forțele ruse s-au retras din mai multe orașe din apropierea Kievului în ultimele zile, după ce încercarea de a încercui capitala a eșuat.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *