mar. mai 17th, 2022

Vitali Klitschko (50 de ani), primarul orașului Kiev, a rămas singur pe front, după ce fratele Vladimir (46 de ani) a plecat în Germania, pentru a purta discuții cu mai mulți politicieni. 

Frații Klitschko sunt doi dintre cei mai cunoscuți sportivi ucraineni ai tuturor timpurilor. Foștii campioni la categoria grea au rămas în Kiev în timpul invaziei ordonate de Vladimir Putin și au luptat cot la cot cu forțele armate.

„Prieteni, astăzi este foarte important să ne unim toate forţele – atât în Ucraina, cât şi să consolidăm poziţia şi acţiunile ţărilor partenere ale statului nostru. Vladimir a plecat cu o delegaţie din Ucraina pentru întâlniri în Germania.

Sunt planificate întâlniri cu politicieni şi oficiali ai Germaniei, pentru a discuta despre sprijinul politic al Ucrainei, despre asistenţă economică, umanitară şi militară pentru statul nostru”, a scris Vitali Klitschko, pe Instagram.

Cum au reacționat Vladimir și Vitali Klitschko după ce Usyk a plecat din Ucraina

Boxerul ucrainean Oleksandr Usyk a părăsit Ucraina săptămâna trecută, pentru a pregăti lupta cu Anthony Joshua. Frații Klitschko au comentat situația.

Chiar plănuiesc să vorbesc cu Oleksandr și să-i dau un sfat, dacă va decide să lupte. Aș vrea să aibă un mesaj special pe care să-l transmită de acolo. Un astfel de eveniment poate transmite un mesaj important. Nu știm dacă vom mai exista peste 3 luni
– Vitali Klitschko

Există argumente pro și contra. Este o decizie greu de către Usyk. Dar să avem steagul Ucrainei ridicat, imnul nostru să fie ascultat acolo și să fim reprezentați de către unul dintre ambasadorii noștri ar putea fi, mai degrabă, ceva pozitiv decât ceva negativ. Avem nevoie de sprijin. Economia este la pământ încă de la începutul războiului. Vă rog să nu uitați că apărăm principiile democrației, libertatea și libera alegere
– Vladimir Klitschko

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.