vin. apr. 19th, 2024

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică, joi, în apele din estul Japoniei, a anunțat biroul primului ministru japonez într-o declarație postată online

Coreea de Sud a raportat, de asemenea, lansarea. Șefii de stat major sud-coreeni afirmând într-o declarație că încă încearcă să stabilească câte proiectile au fost trase.

Statele Unite și Coreea de Sud au avertizat că Coreea de Nord s-ar putea pregăti să lanseze o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) la distanță maximă, pentru prima dată din 2017, încălcând rezoluțiile Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite (UNSC).

Celelalte lansări recente ale Phenianului, pe 26 februarie și 4 martie, au fost probabil destinate să testeze un nou sistem de rachete balistice intercontinentale (ICBM), a declarat Departamentul de Apărare al Statelor Unite la începutul acestei luni. Pe 16 martie, Coreea de Nord a lansat o rachetă care a explodat la scurt timp după lansare.

Comandamentul Indo-Pacific al SUA a anunțat la începutul acestei luni că SUA intensifică ”activitățile de colectare de informații, pregătire și supraveghere” legate de Coreea de Nord, în urma recentelor lansări de rachete. Mișcarea este un semnal din partea administrației Biden că trebuie să-și consolideze poziția militară pentru a se asigura că SUA și aliații din regiune, precum Coreea de Sud și Japonia, sunt protejați împotriva testelor cu rachete ale Coreei de Nord.

Comandamentul a spus că ”au ordonat intensificarea activităților de colectare de informații, supraveghere și recunoaștere în Marea Galbenă, precum și pregătirea forțelor noastre de apărare antirachetă balistică din regiune”.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *