vin. mart. 29th, 2024

Președintele Joe Biden a declarat joi că NATO va răspunde imediat dacă Rusia folosește arme de distrugere în masă în Ucraina

„Vom răspunde dacă va folosi arme chimice sau biologice”, a spus Biden, referindu-se la președintele rus Vladimir Putin.

„Natura răspunsului depinde de natura utilizării.”

Biden a mai spus că va sprijini efortul de a expulza Rusia din grupul de economii G-20 și că aliații NATO și-au îndeplinit toate cele trei obiective majore joi la Bruxelles.

„În primul rând, să sprijinim Ucraina cu asistență militară și umanitară. Al doilea a fost să impunem cel mai important regim de sancțiuni economice de până acum, pentru a paraliza economia lui Putin și a-l pedepsi pentru acțiunile sale.

În al treilea rând, a fost să fortificăm flancul estic al aliaților noștri NATO, care erau evident foarte, foarte îngrijorați de ceea ce se va întâmpla”, a spus Biden.

Biden a vorbit în urma unui maraton de întâlniri la summit cu Uniunea Europeană, partenerii G-7 și aliații NATO.

În declarațiile după întâlnirea cu liderii NATO de la Bruxelles, președintele american Joe Biden a spus că „suntem hotărâți să susținem” eforturile prezentate în timpul reuniunii de urgență a NATO, imediat după invadarea Ucrainei de către Rusia.

„Statele Unite s-au angajat să furnizeze Ucrainei peste 2 miliarde de dolari în echipament militar de când am devenit președinte. Sistemele antiaeriene, sistemele antiblindare, muniția și armele noastre curg în Ucraina în timp ce vorbesc.

Și astăzi, anunț că Statele Unite sunt pregătite să angajeze peste 1 miliard de dolari în asistență umanitară pentru a ajuta milioane de ucraineni afectați de războiul din Ucraina”, a spus Biden.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *