lun. mai 16th, 2022

Jurnalistul Lu Yuguang, de la postul chinez de știri Phoenix TV, pare să fi obținut acces exclusiv pentru a putea să relateze din mijlocul soldaților ruși care au invadat Ucraina, scrie The Guardian. De multe ori, relatările sale au preluat teme ale dezinformării ruse, însă a avut și interviuri cu victimele civile ucrainene, care i-au adus acuzații că răspândește „zvonuri” pro-Ucraina. 

ntr-o jachetă și cu o cască de protecție, reporterul chinez stă pe marginea unui drum, în timp ce un tanc rusesc trece, zgomotos, pe lângă el. „Sunt în prima linie la Mariupol”, spune jurnalistul chinez ținând microfonul în mână, iar apoi intervievează un soldat rus care spune că nu are emoții pentru că „luptă de opt ani”. Într-o altă intervenție, Lu Yuguang stă de vorbă cu un grup de soldați ruși în spatele unui vehicul militar.
Citeşte întreaga ştire: „Sunt în prima linie în Mariupol”. Singurul reporter străin care însoțește trupele ruse în Ucraina este din China

Postura în care se află Lu, un reporter de război cu experiență, este neobişnuită, având în vedere că este probabil singurul corespondent străin care se deplasează cu forţele ruse, în timp ce acestea îşi continuă invadarea brutală a Ucrainei, notează The Guardian. Reporterul a relatat din orașele ucrainene aflate sub atacurile ruse încă de la începutul invaziei, în urmă cu aproape trei săptămâni, inclusiv din portul Mariupol, unde autoritățile locale spun că mii de oameni au fost uciși. Astfel, Lu Yuguang pare să fi obţinut acces exclusiv să se alăture trupelor ruse pentru a relata despre conflictul din Ucraina. Pe 2 martie, el i-a luat un interviu liderului autoproclamatei „republici” Doneţk, Denis Puşilin, prilej cu care a observat că miliţia din Donetk nu se poate compara cu forţele ucrainene. „Dar, cu ajutorul forţelor ruse, miliţia din estul Ucrainei a eliberat 40 de zone rezidenţiale din cadrul structurii administrative. Victoriile continuă să se adune”, a afirmat jurnalistul chinez.
Citeşte întreaga ştire: „Sunt în prima linie în Mariupol”. Singurul reporter străin care însoțește trupele ruse în Ucraina este din China

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.