joi. dec. 7th, 2023

Olena Zelenska, în vârstă de 44 de ani, este soția lui Volodimir Zelenski. Aceasta a rămas să lupte pentru Ucraina, cu toate că ar fi fost avertizată ca fiind ținta numărul doi a lui Vladimir Putin, după președinte. Recent, ea a transmis un mesaj Primelor Doamne ale lumii. Iată ce le roagă pe acestea Prima Doamnă a Ucrainei.


Olena Zelenska
 a transmis recent, prin intermediul unei postări pe contul oficial de Facebook, „o scrisoare deschisă” adresată Primelor Doamne ale lumii. Soția luiVolodimir Zelenski le-a amintit acestora că, înainte cu șase luni de începerea războiului din Ucraina, a participat alături de ele la Summitul Primelor Doamne ale lumii.

În cadrul evenimentului, care s-a desfășurat în „Kievul pașnic”, la Catedrala Sfânta Sofia din orașul ucrainean, s-a discutat despre modurile prin care lumea poate fi schimbată în bine „împreună”. Potrivit Olenei Zelenska, „la sfârșitul Summit-ului, s-a agreat ideea de a crea o nouă platformă de cooperare internațională între Primele Doamne ale lumii”.

„Am convenit să avem grijă de femeile și copiii din zonele de conflict armat”

Soția lui Volodimir Zelenski a mai amintit, în mesajul postat pe Facebook, că s-a convenit „să avem grijă de femeile și copiii din zonele de conflict armat”.

„Se pare că am prevestit ce era pe cale să se întâmple… Exact șase luni și o zi mai târziu, războiul a venit în Ucraina. Nu ați recunoaște Kievul însorit și vesel pe care l-ați văzut atunci. (…) În fiecare zi, salvatorii scot cadavrele civilor din dărâmăturile caselor bombardate de inamic.

Nu ați recunoaște Ucraina – gropile comune au luat locul orașelor înfloritoare. Și noi, supraviețuitorii, am îmbătrânit cu decenii pentru că ne îngropăm copiii și ne plângem părinții în fiecare zi”, a scris în mediul online soția președintelui din Ucraina.

„Prietenia noastră s-a dovedit a fi mai puternică decât războiul”

Prin intermediul postării, Olena Zelenska le-a mulțumit tuturor celor și-au oferit ajutorul după ce Rusia a început să atace Ucraina.

„Prietenia noastră, creată în timpul acelui summit din august, s-a dovedit a fi mai puternică decât războiul. Când agresorul a atacat Ucraina, ați venit cu toții în ajutor. Cu toții ați acceptat greutățile noastre ca pe ale voastre. Mi-ați răspuns cererii și spuneți adevărul despre ceea ce se întâmplă cu adevărat în Ucraina, învingând falsurile Kremlinului.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *