vin. mart. 29th, 2024

Fotografia în care o femeie ucraineană ridică mândră capul și conduce un grup mare de animale, multe dintre ele în scaune cu rotile, a devenit deja cunoscută aproape în toată lumea. Aceasta este povestea din spatele ei

Eroina principală a fotografiei este Anastasia Tykha.

Femeia, care împreună cu soțul ei Arthur Lee a scos 15 câini din Irpinul sfâșiat de război, inclusiv o persoană cu dizabilități, 5 pisici, un cameleon, o țestoasă, un hamster și un păianjen.

Înainte de război, Nastya și Arthur ridicau câini fără adăpost pe străzi, îi tratau, și le căutau familii adoptive. Printre animalele salvate s-au numărat mulți câini care au devenit invalizi în urma unui accident, sau a cruzimii umane.

Cuplul le-a cumpărat scaune cu rotile, Nastya a domesticit animalele și le-a dresat.

Majoritatea animalelor de care a avut grijă Nastya au o biografie foarte tragică. Câinele Luna sare pe trei picioare de când a fost lovită de o mașină, membrul animalului a fost amputat. 

Koltyk, de asemenea, nu are labe, a fost rănit la naștere. Câinele poreclit ”Bunicul” are 15 ani și este cam surd.

Când Putin a atacat Ucraina, iadul a izbucnit în Irpin, lângă Kiev. Orașul a fost bombardat  în mod constant, tancurile circulau pe străzi. Orașul era asediat: fără apă și mâncare.

Micul oraș confortabil s-a transformat peste noapte într-o ruină. 

Și în această situație, Nastya și Arthur au decis să plece cu un număr mare de animale, deși ei nu consideră ceea ce au făcut un act eroic.

„Animalele sunt precum copiii pentru mine. Copiii nu sunt abandonați ”, spune Nastya. 

Ea și soțul ei și-au strâns toate lucrurile în 15 minute. Nastya și Arthur nu știau unde vor locui în Kiev și unde vor găzdui animalele.

S-au speriat pe drum? Spune că nu s-a gândit niciodată la asta. 

„Știi, când ai 20 de câini în lesă și fiecare trage în direcții diferite, nu ai timp să te gândești la frică ”, a spus ea.

Câinii au trebuit să fie conduși mai întâi prin tot Irpinul, apoi să traverseze podul și să fie încărcați într-o mașină pusă la dispoziție de alți voluntari de la Fundația Caritabilă Plushka. 

La început, le-a fost foarte greu să se miște, pentru că câinii nu au vrut să meargă și au opus rezistență, animalele mari răsturnau cărucioarele pe care stăteau câinii cu dizabilități. 

Unii câini trebuiau purtați în brațe. În special, un câine cu dizabilități care și-a rănit labele pe drum.

Nastya și-a rupt degetul în timpul evacuării, tot corpul o durea, pentru că animalele trăgeau în direcții diferite. 

Fata își amintește cu recunoștință de un trecător pe nume Valentin, care a ajutat la transportul pisicilor pe podul de la Romanivka. Pe drum au mai adoptat un câine, pe nume Druzhba, căreia îi caută acum o familie. 

În timpul călătoriei,  au pierdut 4 câini, inclusiv pe propriul lor câine, Zeus. 

Câteva zile mai târziu, Nastya și Arthur s-au întors pe jos la Irpinul distrus și abandonat pentru a găsi animalele.

Cuplul a avut nou noroc, operațiunea de salvare a fost aproape fără incidente și au găsit două dintre animale, printre care și Zeus. 

Animalele au început deja să fie trimise în străinătate: 8 câini și 37 de pisici au plecat deja în Germania. 

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *