lun. mai 16th, 2022

Cum să economisești benzină fără să îți strici mașina. Trucul pe care puțini oameni îl cunosc. Dacă se ţine cont de câteva sfaturi date de un profesionist, consumul unei mașini poate fi redus și la jumătate. În contextul în care prețul la carburanți crește mai ceva ca Făt Frumos, câteva sfaturi pentru a face economie nu strică nimănui.

Cum să reduci consumul mașinii tale la

jumate. Sfaturi de la profesioniști

Pentru un consum mic, şoferul trebuie în primul rând să anticipeze traficul, să folosească cât mai puţin frâna, să menţină o viteză constantă de mers față de mașina din față şi să nu tureze motorul prea tare.

Gerhard Plattner, pilot de încercare, a reuşit să micșoreze printr-o conducere profesionistă consumul unui autoturism cu aproape două treimi. După cum spune pilotul german, „condusul profesionist” stă la îndemâna oricui, fie el chiar și șofer începător, cu condiţia să respecte câteva reguli importante.

Astfel, pentru ca o maşină să consume cât mai puţin, șoferul trebuie să folosească pe cât posibil mai puţin pedala de frână, să fie reţinut în folosirea schimbătorului de viteze şi să anticipeze mersul în traficului în care acesta se deplasează.

“Condusul pentru consum redus este în primul rând o chestiune de atenţie şi anticipare”, spune Gerhard Plattner.

Ideală este folsire frânei de motor și anticiparea traficului
Pentru realizarea acestui lucru, autoturismul nu trebuie să fie dotat cu sisteme performante de frânare. Frâna, care poate fi de orice tip, trebuie folosită cât mai rar posibil, mașina trebuind să încetinească mai mult de la sine. Asta se poate realiza doar anticipind traficul.
“De exemplu, dacă observ un camion care rulează cu 50 de kilometri la oră, îmi reglez viteza astfel încât atunci când ajung în spatele lui să am 50 de kilometri pe oră fără să frânez”, a explicat pilotul, adăugând că frânatul înseamnă un consum de energie inutil.
Motorul se oprește în cazul staționărilor mai mari de 30 de secunde
Pilotul german foloseşte cu precădere frâna de motor şi frâna de mână doar pentru staţionare.
“Dacă pe drumul parcurs şoferul staţionează mai mult de 30 de secunde, motorul trebuie oprit. În România am observat semafoare care indică timpul până la comutarea semaforului. Acesta e un lucru foarte util şi uşurează sarcina şoferului”, a precizat Gerhard Plattner.
Turația motorului, foarte importantă
Condusul economic nu se învață de azi pe mâine, însă merită încercat mai mult ca niciodată în această perioadă când carburanții s-au scumpit substanțial.
Chiar dacă nu se obţin rezultatele lui Plattner, o economisire tot se va observa. Un alt fapt foarte important în realizarea unui consum cât mai mic, mai important chiar decât viteza de rulare, este turaţia motorului.
O viteză mai mică este de dorit
“O turaţie mai mică înseamnă de cele mai multe ori şi un consum mai mic. Motoarele TDI sunt din acest punct de vedere excelente. Au un răspuns prompt, ating cuplul maxim la turaţii foarte mici şi astfel permit realizarea unui consum redus.
Având în vedere că rezistenţa la înaintare este proporţională cu pătratul vitezei, întotdeauna o viteză mai mică este de dorit”, explică pilotul de încercare.
Aveți grijă pe cine și ce luați în mașină
Pilotul mai spune că a înregistrat mereu o viteză medie de peste 60 de kilometri pe oră. De asemenea, pentru realizarea unui consum mic, mai trebuie ca maşina să nu aibă probleme tehnice şi să fie echipată neapărat cu cauciucuri corespunzatoare, în funcţie de anotimp.
În plus, pentru un consum redus trebuie să se evite încărcarea inutilă a automobilului. Fiecare 100 de kg în plus se traduce un litru suplimentar de combustibil consumat la fiecare 100 de kilometri.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.