lun. mai 16th, 2022

Oficialii ruși consideră că transformarea Ucrainei într-o țară demilitarizată pe modelul austriac ar putea reprezenta un compromis în cadrul negocierilor de pace

Kremlinul susține că ideea privind o Ucraina demilitarizată ca Austria ar putea fi un compromis și un pas spre realizarea păcii, scrie Sky News, citat de Mediafax

Ce înseamnă demilitarizarea în opinia Rusiei încă nu este clar, dar Ucraina ar putea păstra câteva forțe armate.

Rusia anunță un posibil compromis cu Ucraina! Anunțul neașteptat făcut de Serghei Lavrov

Rusia anunță un posibil ”compromis” în negocierile cu Ucraina. Declarația aparține ministrului rus de externe, Serghei Lavrov.

„Mă concentrez pe aprecierile făcute de negociatorii noștri. Aceștia afirmă că negocierile nu sunt ușoare din motive evidente, dar, cu toate acestea, există o oarecare speranță pentru un compromis”, a spus el într-un interviu pentru RBC TV.

„Volodimir Zelenski însuși a făcut o serie de declarații interesante nu cu mult timp în urmă. Președintele ucrainean a apreciat pozițiile părților în negocieri ca fiind „mai realiste”.

Aceasta este o evaluare mai realistă din buzele domnului Zelensky a ceea ce se întâmplă. Pentru că înainte de asta, desigur, a făcut astfel de declarații de confruntare.”, a încheiat Lavrov. 

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.