lun. mai 16th, 2022

Lista militarilor de rang înalt care și-au pierdut viața în conflictul din Ucraina crește de la o zi la alta. Potrivit informațiilor transmise de autoritățile ucrainene, printre aceștia se află general maior Andrei Sukhovetsky, general maior Vitaly Gerasimov și general maior Andrei Kolesnikov

Victime au căzut și locotenent-colonel Denis Glebov, locotenent-colonel Dmitry Safronov, colonelul Konstantin Zizevsky sau căpitanul Alexey Glushchak.

Generalul cu patru stele (r) Eugen Bădălan a vorbit, în această seară, în emisiunea Subiectiv de la Antena 3, despre tacticile folosite de militarii ucraineni pentru a-i depista și ucide pe cei mai importanți șefi ai armatei ruse.

„Răspunsul este unul singur: au lunetiști foarte buni. Țintele poartă însemne de grad – indiferent cum au uniforma, chiar dacă au uniforma ca și soldații, poartă însemne de grad și lunetiștii îi recunosc foarte repede după însemnele de grad. Și sunt ținta preferată.

Pentru că întotdeauna dacă vrei să omori șarpele îl împuști în cap. Și același lucru se întâmplă și cu comandanții ruși de pe frontul din Ucraina”, a explicat Eugen Bădălan, fost șef al Marelui Stat Major al Armatei.

Comandant rus capturat în Ucraina: „A fost momentul în care mi-a fost ruşine! Acesta este un genocid! Am fost minţiţi!”
Un comandant rus capturat a implorat „milă” forțelor conduse de Vladimir Putin care atacă Ucraina, spunând că au fost păcălite să invadeze, cu falsa credință că guvernul a fost răsturnat de naziști și ar avea nevoie de eliberare.

Bărbatul, care spune că este locotenent-colonel în unitatea specială de răspuns rapid a gărzii naționale ruse, susţine că militarii ruşi au fost „spălați pe creier” pentru a sprijini războiul, dar, după ce a văzut singur situația din Ucraina, acum se simte „ruşinat” că a participat la acest „genocid” și spune că ucrainenii sunt îndreptățiți să se opună.

Astakhov Dmitry Mikhailovich a spus că îndoielile sale s-au întărit când i-a văzut pe doi dintre boxerii săi preferați, Oleksandr Usyk și Vasiliy Lomachenko, acceptând să lupte pentru rezistență.

„Mereu mi-a plăcut să-i urmăresc boxând, ei sunt pugiliștii mei favoriți. Când i-am văzut punând mâna pe arme și spunând că au fost determinați să o facă, a fost momentul în care mi-a fost rușine că am venit în Ucraina.

Nu îmi pot găsi cuvintele pentru a-mi cere scuze poporului ucrainean, ei ştiu că Rusia nu a fost iertătoare niciodată. Cer Ucrainei să-i lase în viață pe soldații ruși. Multora dintre ei le este rușine, ei nu vor război”, a spus Astakhov Dmitry Mikhailovich.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.