Dum. ian. 29th, 2023

Psihologi din aproximativ 20 de ţări i-au adresat o scrisoare deschisă preşedintelui rus Vladimir Putin pentru a-l convinge să oprească războiul în Ucraina

Cu referire la literatura ştiinţifică, zeci de psihologi din 20 de ţări i-au adresat o scrisoare deschisă preşedintelui rus Vladimir Putin pentru a-l convinge să renunțe la război.

„Vă contactăm pentru a vă împărtăși cunoștințele noastre academice şi practice despre consecințele inițierii unui război pentru instigator şi a oferi o privire asupra unei posibile ieşiri dintr-o astfel de situaţie periculoasă”, începe scrisoarea concepută de psihologii sociali germani Rolf van Dick de la Universitatea din Frankfurt şi Ulrich Wagner de la Universitatea din Marburg.

Aproape 40 de psihologi din Statele Unite până în Polonia, Norvegia până în Africa de Sud, India şi Pakistan au semnat scrisoarea, notează DPA.

Prin scrisoare, psihologii vor să-l informeze pe Putin despre „efectele negative” ale acțiunilor sale. 

„Cetățenii de ambele părți ale unui război experimentează „izolarea națională”. Acest lucru duce la o căutare a schimbării. Crizele economice dau naştere la „sentimente de privare” care sunt de obicei „baza pentru rezistență, protest şi revoluție împotriva statului existent (…).

Aceste efecte sunt valabile atât pentru oamenii obișnuiți, cât şi pentru elite”, mai semnalează psihologii în scrisoarea adresată lui Vladimir Putin. 

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *