mar. iul. 5th, 2022

Ucraina este în continuare bombardată de armata rusă, în a 17-a zi de conflict. Numărul civililor morți crește de la o oră la alta, însă, țara condusă de Volodimir Zelenski rezistă în fața invaziei lui Putin. Liderul de la Kremlin a ordonat, la 24 februarie,  trupelor sale să intre în estul Ucrainei, după ce a recunoscut două regiuni controlate de rebeli ca state independente. De atunci, se dau lupte grele între cele două țări.

Unde a greșit Vladimir Putin în războiul cu Ucraina

Unitățile militare trimise în Ucraina de Vladimir Putin sunt formate din 190.000 de soldați. Acestea au de toate, de la tancuri și artilerie până la aviație și sprijin naval. Totuși, modul de acțiune al trupelor rusești arată o lipsă de pregătire, lucru pe care l-a observat și jurnalistul român Cristian Tudor Popescu.

Deși președintele rus a trimis 190.000 de militari în Ucraina, potrivit modului de acțiune, mulți dintre ei par a fi lipsiți de experiență și tactică. Nimeni din guvernul Rusiei nu a prevăzut rezistența extrem de dură din partea trupelor ucrainene, iar înaintarea rușilor spre capitala Kiev și celelalte orașe mari este încetinită. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit, vineri seară, la un post TV, despre greșelile făcute de Vladimir Putin în acest conflict militar, condamnat de lumea occidentală.

„Ce s-a întâmplat cu Rusia, acum? Păi, s-a întâmplat următorul lucru: până să intre în Ucraina, Rusia deținea o armă psihologică foarte puternică, și anume Armata Roșie virtuală. Ca pe computer, în jocurile alea, Warcraft, sau ce se joacă pe acolo. Noi suntem tancurile sovietice, noi suntem Armata Roșie, care strivim pe oricine în 24 de ore…

Eee, și acum, cea mai mare greșeală comisă de Putin este că a scos Armata Roșie la vedere, domne! Și a putut să vadă o lume întreagă ce e Armata Roșie, de fapt. Și este, potrivit unei vechi expresii chinezești, pe care a consacrat-o Mao Zedong – „un tigru de hârtie”. Asta este! S-a văzut, vă dați seama că o lume întreagă, de experți, de analiști militari, toți au fost cu ochiul pe teatrul de operațiuni de acolo, și-au luat notițe…”, a declarat Cristian Tudor Popescu, la Digi 24.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.