vin. mart. 29th, 2024

Putin se întâlnește la Moscova cu „comisarul pentru drepturile copiilor”, în același timp în care armata lui a bombardat o maternitate din Mariupol

Liderul rus s-a întâlnit astăzi la Kremlin cu Maria Lvova-Belova, pentru a discuta modificările aduse legii care le va permite rușilor să adopte orfani ucraineni.

Schimbările vor însemna că copiii din Donețk și Lugansk care nu au cetățenie rusă se vor califica pentru adopție.

Putin a spus în cadrul întâlnirii: „Sunt circumstanțe extraordinare și mi se pare că trebuie să ne gândim nu la întârzierile birocratice, ci la interesele copiilor.

Voi face propuneri, vom schimba legislația. Vom apela la Duma de Stat, sunt sigur că deputații vă vor susține”, a spus el, potrivit Daily Mail.

Lvova-Belova a declarat că 1.090 de orfani au fost evacuați în Rusia din cele două noi republici.

Se estimează că un milion de copii au fost forțați să fugă din Ucraina de la lansarea invaziei, de pe 24 februarie.

În Mariupol asulediat, unde o fetiță de șase ani a murit de sete după ce a fost blocată sub dărâmăturie, un atac cu rachetă a vizat astăzi o maternitate.

Zelenski a postat un videoclip care arată clădirea spitalului grav avariată, filmată de la fereastra unei camere distruse a secției, în timp ce alte imagini au arătat familiile rănite forțate să evacueze în după-amiaza înghețată, în timp ce zăpada cădea pe pământul împrăștiat cu moloz din jurul lor.

Consiliul local local a declarat că spitalul a suferit daune „colosale”, dar nu a dat imediat o cifră a răniților și morților.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *