lun. mai 16th, 2022

Rusia declară încetarea focului în Ucraina pentru a le permite civililor să părăsească zonele de conflict. Coridoarele umanitare și rutele de ieșire pentru civili din Mariupol și Volnovakha au fost convenite cu partea ucraineană, relatează presa din Kiev.

Ruşii nu vor mai ataca începând cu ora 10:00, ora Moscovei (ora 9:00 în România). Încetarea temporară a focului a fost hotărâtă, între partea rusă şi ucraineană, în cadrul celei de-a doua runde de negocieri ce a avut loc în urmă cu două zile în Belarus. 

Potrivit informațiilor Centrului de Coordonare sub conducerea șefului Administrației Regionale Civil-Militare Donețk, Pavel Kirilenko, astăzi, între orele 9:00 și 16:00, va fi instituit un regim de tăcere. De la ora 11:00 începe evacuarea populației civile.

Traseul Mariupol – Nikolskoye – Rozovka – Pologi – Orehov – Zaporojie a fost ales drept coridor „verde” umanitar.

Ministerul rus al Apărării a anunțat că astăzi se vor deschide coridoarele umanitare din orașele Mariupol și Volnovakha.

Un „regim de liniște” va fi implementat pentru ca populația civilă să părăsească orașele, a precizat Ministerul Apărării, potrivit presei ruse citate de BBC.

„Astăzi, 5 martie, se anunţă o încetare a focului începând cu 10:00, ora Moscovei, şi deschiderea de coridoare umanitare pentru evacuarea civililor din Mariupol şi Volovaha”, a anunţat Ministerul Apărării rus, potrivit agenţiilor de presă ruse, citate de EFE, Reuters şi AFP

Anterior, primarul din Mariupol, Vadym Boichenko, a cerut un coridor umanitar în contextul blocadei în curs și a ceea ce el a numit „atacuri nemiloase” din partea trupelor rusești.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.