lun. mai 16th, 2022

Mihailo Podoliak, consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a postat un apel adresat europenilor, pe care îi cheamă să se alăture cu arma în mână forțelor ucrainene de apărare.

„Europeni, doriți să vă apărați libertatea și civilizația? Nu va mai fi posibil să stați la căldură în căminele voastre, pentru că Federația Rusă încearcă să ne distrugă lumea. Îi invităm pe cei care doresc să apere libertatea să se alăture Legiunii noastre militare internaționale”, se spune în mesajul lui Podoliak de pe contul său de Twitter.

Mesajul conține un link la un site care facilitează procesul de recrutare.

Este un proces în șapte pași, deschis străinilor care doresc să lupte în Ucraina.

Înrolarea presupune contactarea ambasadei ucrainene din țara voluntarului, colectarea documentelor de identitate (atât interne, cât și pașaportul) dar și a celor militare, care atestă experiența de luptă, susținerea unui interviu cu atașatul militar al ambasadei, depunerea aplicației de înrolare în Forțele Armate Ucrainene, primirea instrucțiunilor de deplasare în Ucraina și semnarea, la sosire, a contractului de voluntariat cu Legiunea Străină ucraineană.

Instrucțiunile arată că sunt privilegiați voluntarii care au deja experiență de luptă și cărora li se cere să își aducă cu ei eventualul echipament de protecție – căști și veste.

Anterior în cursul zilei, ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a anunțat că s-au întors în țară pentru a lupta împotriva invadatorilor peste 66 de mii de ucraineni din străinătate.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.