lun. mai 16th, 2022

Pe data de 27 februarie 2022, în a treia zi de la debutul invaziei Ucrainei de către Rusia, au apărut primele informaţii despre „un convoi militar rusesc” care în acel moment se întindea pe 5 kilometri şi se îndrepta spre Kiev. În primele ore ale zilei de 1 martie, lungimea coloanei de vehicule militare ruse ajunsese la 27 de kilometri. În acest moment, ultimele relatări, bazate pe imaginile din satelit, vorbesc despre un convoi de aproape 70 de kilometri lungime. Pentagonul şi ministerul britanic al Apărării susţin că acest convoi „s-a împotmolit”, iar acest lucru ar putea crea multe probleme pentru armata rusă, informează CNN. În acelaşi timp, e posibil ca ruşii să se regrupeze, iar simpla lungime a acestei coloanei militare nu face decât să provoace îngrijorări şi mai mari legate de ce va urma în următoarele zile.

Primele imagini din satelit legate de misteriosul convoi de blindate şi camioane ruseşti au apărut duminică, 27 februarie, în jurul orei 10:56, ora locală, pe drumul P-02-02, lângă Ivankiv, care se află la aproximativ 60 de kilometri nord-vest de Kiev. Coloana, de 5 kilometri, era compusă din camioane încărcate cu combustibil și echipamente de logistică, lângă tancuri, vehicule de infanterie și artilerie autopropulsată.

În seara zilei de luni spre marţi (28 februarie -1 martie), noi imagini din satelit arătau o coloană „uriaşă” de vehicule, care atinsese deja 27 de kilometri lungime, avansând lent spre capitala Ucrainei.

Din analiza imaginilor din satelit realizate luni, 28 februarie, respectivul convoi, format la marginea de est a aeroportului Antonov/Hostomel/Gostomel (situat la nord-vest de Kiev), conținea sute de vehicule blindate, tancuri, artilerie tractată și vehicule de sprijin logistic și se deplasa spre sud, în direcţia capitalei ucrainene.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.