lun. mai 16th, 2022

Reacție fără precedent a președintelui rus, Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin a vorbit despre modul în care Ucraina ar putea să scape de război.

Potrivit acestuia, singura soluție este ca guvernul de la Kiev să recunoască independența republicilor populare Donetk și Lugansk.

În plus, Kievul trebuie să recunoască suveranitatea Rusiei asupra peninsulei Crimeea din Marea Neagră, să se angajeze să renunțe la armele nucleare și să se demilitarizeze.

Este prima declarație de acest fel a Kremlinului după ce o delegație a Moscovei și reprezentanți ai Ucrainei au purtat luni discuții în Belarus.

Asasinarea lui Volodimir Zelenski a fost dejucată. Mercenarii ceceni trimişi să-l ucidă au fost anihilaţi cu ajutorul FSB

Asasinarea lui Volodimir Zelenski a fost dejucată. Secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei, Aleksei Danilov, a declarat că reprezentanţi ai FSB (Serviciul Federal de Securitate al Rusiei) au oferit informaţii despre cecenii trimişi în Ucraina, ceea ce a ajutat la eliminarea grupului.

„Avem informaţii detaliate despre operaţiunea specială care urma să fie pusă în practică nemijlocit de către cecenii lui Kadârov (Ramzan, liderul pro-Kremlin al Ceceniei) privind lichidarea preşedintelui nostru”, a declarat Aleksei Danilov, marţi, într-o intervenţie la postul de televiziune Ukraina-24.

„Pot să vă spun că am primit informaţii despre cecenii trimişi în Ucraina de la reprezentanţi ai FSB care nu au dorit să ia parte la acest război sângeros. Datorită acestui fapt, un grup de elită al lui Kadârov care a venit aici pentru a-l elimina pe preşedintele nostru a fost distrus”, a mai declarat el.

După intrarea în Ucraina, unitatea cecenă s-a împărţit în două grupuri

„Noi i-am urmărit. Un grup a fost distrus la Hostomel (regiunea Kiev), iar al doilea grup se află sub observaţia soldaţilor noştri”, a spus secretarul SNBO, citat de Interfax-Ukraina, Unian şi DC.ua.

Vă amintim că în a doua zi a invaziei Rusiei în Ucraina, preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că Moscova l-a desemnat drept „inamicul nr.1”, iar pe familia sa ca obiectivul numărul 2. 

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.