joi. apr. 18th, 2024

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus, marți, că Rusia trebuie să oprească bombardarea orașelor din Ucraina înainte de a putea începe discuții semnificative despre un armistițiu.

Zelenski a acordat, din buncărul de unde coordonează operațiunile de apărare, un interviu corespondentului CNN Matthew Chance.

În contextul în care prima rundă de negocieri ruso-ucrainene, desfășurată luni, nu a dus la progrese concrete, Zelenski a purtat următorul dialog cu Matthew Chance:

Matthew Chance: „V-ați trimis delegația să se întâlnească cu rușii pentru discuții. A ieșit ceva concret din asta? Există speranțe, în timp ce lumea urmărește eforturile diplomatice?”

Volodimir Zelenski: „Ei au decis să înceapă să vorbească despre această situația și eu am cerut, în primul rând, ca toată lumea să se oprească. ‘Nu mai luptați, întoarceți-vă până în punctul de unde a început (invazia) acum cinci, șase zile în urmă. Cred că sunt lucruri pe care le puteți face și că acest moment foarte important. Dacă veți face asta și dacă partea (rusă) este pregătită, înseamnă că ei sunt pregătiți pentru pace’. Dacă nu sunt pregătiți, înseamnă că doar ne pierdem timpul.”

Matthew Chance: „Și credeți că vă pierdeți timpul sau că sunt gata?”

Volodimir Zelenski: „Vom vedea”.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *