Dum. ian. 29th, 2023

Statele Unite afirmă că au informaţii solide potrivit cărora Putin îşi îndreaptă ”explozii neobişnuite de furie” împotriva unor persoane din cercul său intim în legătură cu stadiul campaniei militare

În timp ce economia rusă se clatină sub sancţiuni globale fără precedent, iar forţa sa militară pretins superioară pare împotmolită, Putin a avut excese de furie împotriva subalternilor, chiar dacă rămâne în mare parte izolat, în parte din cauza îngrijorărilor legate de Covid-19, au spus sursele.

Agenţiile de informaţii occidentale declară că au o bună vizibilitate asupra lui Putin în acest moment şi îi urmăresc îndeaproape mişcările pentru orice schimbare semnificativă de comportament.

Patru oficiali americani au declarat că nu există informaţii care să spună că acesta este instabil din punct de vedere mental, dar au spus că a afişat un model de comportament diferit faţă de cel din trecut, scrie NBC News.

Statele Unite au informaţii solide potrivit cărora Putin este frustrat şi îşi îndreaptă explozii neobişnuite de furie către persoane din cercul său apropiat din cauza stării campaniei militare şi a condamnării la nivel mondial a acţiunilor sale, au declarat doi oficiali americani informaţi.

Putin excese de furie împotriva subalternilor

Acest lucru este neobişnuit, spun aceştia, deoarece Putin, un fost ofiţer de informaţii, îşi ţine de obicei emoţiile sub control. „El nu mai este acelaşi dictator cu sânge rece şi cu ochii limpezi care era în 2008”, a declarat fostul director al CIA John Brennan.

Un diplomat occidental a declarat că Putin pare să fie din ce în ce mai izolat şi mai prost informat. „Principala preocupare este informaţia pe care o primeşte şi cât de izolat este. Izolarea este o preocupare foarte mare”, a declarat diplomatul. „Nu credem că el are o înţelegere realistă a ceea ce se întâmplă”.

Senatorul Marco Rubio, republican din Florida, membru principal al Comisiei pentru Informaţii, a declarat pe Twitter că „vechiul Putin era un ucigaş cu sânge rece, dar calculat. Acest nou Putin este şi mai periculos”.

În afară de bombardamentele intense din jurul oraşului ucrainean Harkov, forţele ruseşti nu au declanşat până acum genul de campanie concentrată de artilerie şi bombardament pe care au folosit-o în acţiunile militare anterioare, a declarat Michael Kofman, analist la think tank-ul CNA. Armata rusă este „în primul rând o armată de artilerie şi a folosit până acum o fracţiune din focurile sale disponibile în acest război”, a scris Kofman pe Twitter.

„Din păcate, mă aştept ca ceea ce este mai rău să se întâmple în continuare, iar acest război ar putea deveni mult mai urât”, a spus el.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *