Dum. ian. 29th, 2023

Administraţia Vladimir Putin a condamnat în termeni duri, în cursul nopţii, decizia „ostilă” a Washingtonului de a expulza 12 diplomaţi ruşi acuzaţi de spionaj, subliniind că Rusia şi Statele Unite ar trebui să acţioneze în sensul păcii internaţionale.

„Este un demers ostil împotriva ţării noastre. Această acţiune a Washingtonului generează dezamăgire profundă şi o respingere absolută la Moscova”, a declarat Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei în Statele Unite.

„Administraţia SUA şi-a încălcat din nou obligaţiile privind asigurarea condiţiilor normale de funcţionare a misiunilor străine active la sediul Naţiunilor Unite. Diplomaţii ruşi au fost vizaţi de o nouă lovitură”, a precizat ambasadorul Rusiei, citat de cotidianul Le Figaro.

„Acţiunile Washingtonului nu vizează nici ameliorarea situaţiei pe scena internaţională, nici menţinerea nivelului necesar al relaţiilor bilaterale între două mari puteri care au o responsabilitate mare pentru pacea şi pentru securitatea la nivel internaţional”, a subliniat Anatoli Antonov.

Administraţia Joseph Biden a decis, luni seară, expulzarea a 12 diplomaţi ruşi activi la sediul Naţiunilor Unite din New York, sub acuzaţia de implicare în activităţi de spionaj.

„Statele Unite au informat Naţiunile Unite şi Misiunea permanentă a Rusiei la ONU despre iniţierea procedurilor de expulzare a 12 agenţi ai serviciilor de informaţii din cadrul reprezentanţei ruse care au abuzat de statutul diplomatic în Statele Unite şi au recurs la activităţi de spionaj asupra siguranţei naţionale a SUA”, a comunicat Misiunea diplomatică a SUA de la sediul ONU din New York, notează Mediafax.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *