lun. mai 16th, 2022

Suntem în a şasea zi de război la graniţele României şi nu sunt semne că luptele se vor opri curând. Prima rundă de negocieri între Rusia şi Ucraina nu a adus un rezultat concret. În tot acest timp, peste jumătate de milion de refugiaţi au ajuns în ţările vecine, cei mai mulţi în Polonia şi România, iar în Ucraina au loc bombardamente în mai multe oraşe şi mai mulţi soldaţi ruşi au fost luaţi prizonieri de armata ucraineană.

Update 1 martie, 12:50 – Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, urmează să se adreseze plenului Parlamentului European în cadrul dezbaterii de astăzi privind invadarea Ucrainei de către Rusia.

Update 1 martie, 12:40 – Bombardamente masive la doar 15 kilometri de România. Rușii au atacat o bază militară

În această dimineață, armata rusă a lansat un atac asupra unei baze militare, situată în staul Cairaclia din regiunea Odesa.

Satul din Ismail se află la dar 15 kilometri de România. Cel care a făcut anunțul este chiar primarul orașului Ismail.

Update 1 martie, 12:50 – Belarusul intră în război în Ucraina 

Trupele belaruse intră marți în regiunea Cernihiv, din Ucraina, alături de ruși. Armata din Belarus a intrat în regiunea Cernihov. 

„Belarus a intrat în război. Trupele belaruse au intrat în regiunea Cernihiv”, se arată în comunicat.

Locuitorii din satele Slabin, Pakul și Mykhailo-Kotsyubynskyy raportează transferul de echipament militar.

Update 1 martie, 12:30 – Statul Major al Ucrainei a transmis marți că 5.710 soldați ruși au fost uciși în conflictul din Ucraina, în cele şase zile de atac, susţine un purtător de cuvânt al Statului Major al Ucrainei.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.