vin. mart. 29th, 2024

În ediția eveniment de duminică seară a emisiunii Sinteza zilei, Radu Tudor a prezentat declarația îngrijorătoare a premierului Sloveniei, cu privire la războiul din Ucraina și intențiile Rusiei.

„Dacă Ucraina va cădea în mâinile Rusiei, vor urma Republica Moldova, Georgia, Balcanii de Vest și Republicile Baltice, a avertizat, duminică, premierul sloven Janez Jansa.

Într-un interviu acordat presei slovene, tot Janez Jansa a declarat că „Rusia va ataca pentru început țările din jurul Uniunii Europene, care nu au aderat la UE și NATO, iar apoi va fi rândul țărilor baltice, care sunt țări membre NATO. Acolo am avea un conflict serios și posibil începutul celui de-al Treilea Război Mondial”.

Premierul sloven consideră că apărarea Ucrainei este de o importanță crucială, iar riscul unui război mondial este pe cât se poate de serios, având în vedere intențiile Rusiei de a lovi cel puțin o țară NATO.

„Pe de altă parte, dacă Ucraina rezistă, nu va exista o escalarare și vor avea loc negocieri motiv pentru care, apărarea Ucrainei este de o importanță crucială pentru Europa și pentru întreaga lume”, a subliniat premierul Sloveniei.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *