sâm. iul. 13th, 2024

China trimite o undă de șoc la nivel mondial, asta după ce vineri seară chinezii au anunțat că intervin în războiul din Ucraina, apărut în urma invaziei Rusiei. Încredibil ce au cerut liderii de la Beijing.

China a anunțat vineri seară că suveranitatea și integritatea teritoriale ale Ucrainei trebuie respectate. Totuși, Beijingul spune că ar trebui recunoscute și cererile ”legitime” de securitate ale Rusiei.

China se implică în tensiunile dintre Rusia și Ucraina

Reiterarea cererilor de securitate ale Rusiei ar trebui să fie abordate în mod corespunzător, mai spune Ministerul de Externe al națiunii într-o declarație de vineri seară. Poziția Chinei de a respecta suveranitatea și integritatea teritorială a națiunilor, respectarea scopului și principiilor ONU a fost consecventă și clară; poziția se aplică și situației din Ucraina, mai transmit oficialii de la Beijing.

Cererile legitime ale Rusiei cu privire la securitate ar trebui recunoscute și abordate în mod corespunzător, având în vedere expansiunea continuă a NATO către est; preocupările rezonabile de securitate ale tuturor națiunilor ar trebui respectate, mai continuă comunicatul. Oficialii chinezi susțin că țara lor ”salută cele mai curând dialoguri directe și negocieri între Rusia și Ucraina” și ”încurajează toate eforturile diplomatice benefice pentru rezolvarea crizei”.

China consideră că acțiunile Consiliului de Securitate al ONU ”ar trebui să contribuie la detensionarea crizei în loc să aprindă flăcările”.

”Din punct de vedere istoric, China nu a favorizat tendința Consiliului de Securitate de a autoriza utilizarea forței sau sancțiuni pentru rezolvarea crizelor”, se mai arată în comunicatul remis de autortățile chineze.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *